2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006

La taxa a les transaccions financeres: la caiguda dels mites
 


El Fòrum UBUNTU està treballant, des de fa anys, per impulsar l'aplicació d'una Taxa a les Transaccions Financeres Internacionals, un mecanisme que permetria recaptar nous fons necessaris per satisfer les necessitats de desenvolupament, alhora que ajudaria a la reducció de l'especulació dins del sistema financer.

Aquest és un tema cada vegada més; present a l'agenda internacional, ja que molts països i organitzacions internacionals es plantegen, ara sí, la viabilitat d'aplicar la que tradicionalment s'ha conegut com a Taxa Tobin. Encara perduren, però, moltes opinions en contra de la proposta, la majoria de les quals estan basades en assumpcions errònies respecte a la seva complexitat o als seus efectes en el sistema econòmic. Per aquest motiu, un grup d'organitzacions de la societat civil europea, entre elles UBUNTU, han elaborat un document per tal de 'desmitificar' la majoria d'aquests arguments contraris a la Taxa, amb la voluntat d'aportar elements per al debat subtantiu i fonamentat al voltant de la proposta.

El document 'La taxa a les transaccions financeres: la caiguda dels mites' va ser presentat en un acte al Col·legi de Periodistes que va comptar amb la participació de Xavier Vida-Folch periodista d'El País i Hernán Cortés del Secretariat del Fòrum UBUNTU. La moderació va córrer a càrrec de Manuel Manonelles, director del Fòrum UBUNTU. En l'acte es va presentar el document, així com l'evolució del debat al voltant de la Taxa a les Transaccions Financeres en el context actual.

Pots consultar el document aquí.